Wie zijn wij?

Portretfoto van Aafra ter Horst, neuropsycholoog bij Praktijk Nescio

Aafra Ter Horst

Na afronding van haar studie klinische neuropsychologie in 2008 aan de Universiteit van Utrecht is zij werkzaam als neuropsycholoog in ziekenhuizen en in psychologische behandelcentra. Aafra heeft expertise in neuropsychologisch onderzoek en in de psychologische begeleiding van mensen met hersenletsel. Het ontrafelen van de gevolgen van veranderingen in de hersenen op gebied van het denken, belastbaarheid, gedrag en emoties is haar dagelijkse werk. Zij heeft specialistische kennis van neurologische beelden zoals de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS), herseninfarcten, hersenschuddingen, epilepsie, meningitis, encephalitis, hersentumoren en dementie. Aafra is van nature optimistisch, transparant en gepassioneerd in haar werk.

Neuropsycholoog, BIG-geregistreerd GZ-psycholoog (BIG registratienummer: 29921002625), basis VGCT-therapeut en specialist i.o.
Portretfoto van Rosalie van der Aa, neuropsycholoog bij Praktijk Nescio

Rosalie van der Aa

Rosalie is afgestudeerd in de richting neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkt sinds 2016 als neuropsycholoog en heeft een brede basiskennis. In haar stage en in haar eerste baan deed zij ervaring op met patiënten met complexe neuropsychiatrische problematiek. Rosalie heeft van nature een opgeruimd karakter. Ze heeft de mentale ruimte en het talent om goed te kunnen luisteren naar anderen. Bij praktijk Nescio verzorgt Rosalie in de behandelingen de onderdelen leefstijladviezen en psycho-educatie. Ook ondersteunt zij in het schrijven van rapportages en de administratie.

Neuropsycholoog NIP (NIP nummer: 226637).

Ires Ghielen

Ires is neuropsycholoog, behandelaar en wetenschapper. Zij studeerde af in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is werkzaam geweest in academische instellingen, waardoor zij altijd op de hoogte was van de nieuwste en de meest vooraanstaande behandelmethodes en kennis over hersenaandoeningen. Ze heeft uitgebreide ervaring met problematiek waarbij lichamelijke klachten samengaan met psychische klachten, in het bijzonder bij mensen met de ziekte van Parkinson. Ires is nuchter, heeft aandacht voor u als persoon, oordeelt niet, en houdt van een beetje humor tijdens de behandelsessies. Haar patiënten benadrukken dat zij de fijne behandelrelatie die Ires met hen opbouwt sterk waarderen.

Neuropsycholoog, BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.

Praktijk Nescio & Visie

Aafra en Rosalie hebben praktijk Nescio opgericht. Ires versterkt sinds mei 2021 het team. Allen delen zij een visie op de psychologie van het herstel bij hersenletsel. De unieke uitdagingen die hersenletsel meebrengt vergen in de behandeling een andere insteek dan de algemene therapieën bij psychische klachten.
Hersenletsel heeft de eigenschap dat je als persoon tegelijkertijd iets verliest en jezelf opnieuw moet uitvinden. Het is belangrijk een balans te vinden tussen stilstaan bij het verlies enerzijds, en de constructieve opbouw van een hernieuwde identiteit anderzijds. Wij zorgen er in de behandeling voor dat deze punten de juiste aandacht krijgen op het individuele tempo. Wij houden rekening met eventuele cognitieve beperkingen.
Een cruciale factor voor herstel is daarnaast inzicht in het hersenletsel. In de praktijk hebben we de fundamentele kennis van de werking van de hersenen in huis om effectieve uitleg te geven.
Praktijk Nescio onderschrijft tot slot het feit dat de hersenen sterk gebaat zijn bij een goede zelfzorg. Dit bestaat uit prettige activiteiten, gezonde voeding, een gezonde sociale omgeving en een goede balans tussen fysieke zowel als mentale spanning en ontspanning. Gericht persoonlijk advies hierover is altijd onderdeel van de behandeling.

AGB code praktijk: 94063708

‘Nescio’

De naam Nescio werd gekozen om twee redenen: Nescio betekent vrij vertaald uit het Latijn: Ik weet het even niet. Precies wat patiënten van Nescio ervaren.
Een schrijver uit Amsterdam-Oost bracht onder het pseudoniem Nescio het boek ‘de uitvreter’ uit. De ‘uitvreter’ is een karakter met de eigenschap om gemakkelijk tevreden te zijn. Dit past bij een gezonde psychologie die wij onze patiënt helpen te ervaren.

Kwaliteitswaarborg

In het geval dit niet leidt tot verbetering heeft u de optie zich te wenden tot onze klachtenfunctionaris en de klachten en geschillencommissie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) waarbij wij zijn aangesloten. U vindt hier het klachtenformulier. Hier vindt u meer info over het klachten- en geschillenreglement.

Klachten

Mocht u ondanks ons streven naar kwaliteit en goede zorg ontevreden zijn, dan willen wij dit graag horen en hierover in gesprek gaan met u. In het geval dit niet leidt tot verbetering heeft u de optie zich te wenden tot onze klachtenfunctionaris en een klachten en geschillencommissie waarbij wij zijn aangesloten: klachtenregeling NVGZP.