Kosten

Therapie

 • Praktijk Nescio is een door de overheid erkende zorgverlener. Wij hebben in 2024, uitgezonderd met zorgverzekeraar DSW,  geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars.
 • Bent u verzekerd bij DSW? Wij declareren direct bij uw verzekeraar en de zorg wordt volledig vergoed vanuit het basispakket.
 • In overige gevallen (niet verzekerd bij DSW) geldt:
  • U betaalt zelf rechtstreeks aan de praktijk en dient de zorgfactuur (deze sturen wij u maandelijks) zelf in bij uw zorgverzekeraar.
  • Heeft u een (zuivere) restitutiepolis? De kosten worden dan volledig vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Heeft u een naturapolis of combinatiepolis? Dan wordt ongeveer 60 tot 90% vergoed door de zorgverzekeraar. De overige kosten (tussen de 20-40 euro per sessie van 45 minuten) zijn voor eigen rekening.
  • Wij raden u aan voor 2025 een restitutiepolis te nemen als u uw behandeling doorloopt of start in 2025 omdat de kosten dan voor een groter deel worden vergoed.
 • Wij hanteren de door de NZA vastgestelde max tarieven.
  • U vindt hier de tarieven voor 2024. Normaliter valt een intake gesprek onder diagnostiek 60 minuten en de daarop volgende behandelgesprekken onder behandeling 45 minuten.

Coaching

Geen therapie maar coaching? Coaching is geen standaard onderdeel van de behandeling, maar is een optioneel traject. Neuropsychologische coaching wordt niet vergoed door de verzekeraar. Hiervoor zijn de kosten EUR 125,- per uur inclusief btw. Het ‘fijn brein’ programma valt onder geneeskundige zorg maar wordt als losstaande behandeling niet vergoed door zorgverzekeraars. Kosten zijn EUR 500,- inclusief BTW.

Overig zorgproduct (OZP)

Er zijn zeldzame gevallen, waarin u de therapie zelf betaalt. Bijvoorbeeld als u geen verwijzing wilt. De kosten voor therapie zijn in dat geval 125 euro per uur.

Annulering

Wij horen graag zo snel mogelijk van u als u een afspraak wilt verzetten of annuleren. Voor het intakegesprek mailt u daarvoor naar . Tijdens de behandeling neemt u direct contact op met uw behandelaar.
Voor afspraken die later dan 48 uur van te voren (weekend niet meegerekend) worden geannuleerd, wordt een ‘no-show’ tarief van 80 euro voor een intakegesprek en 35 euro voor een regulier behandelgesprek in rekening gebracht. Deze kosten komen geheel voor uw rekening; deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.